Tusindben i Coronaens skygge

Gåfællesskabet Tusindben har holdt pause med de ugentlige gåture i Åbenråskovene siden midt i marts, da hele Danmark lukkede ned for fælles aktiviteter for at hindre Coronasmitten.

Den umiddelbare grund var forbuddet mod at forsamles mere end 10 personer.

Nu er landet så småt ved at åbne aktiviteterne, og Tusindben overvejer, om turene skal starte igen, hvis det bliver tilladt at forsamles mere end 10 personer.

Men der er andre grunde til at vente med at starte igen. Dels er der stadig den lumske smitterisiko, hvor tilsyneladende raske personer kan bære smitten uden at vide det. Det gør mange tilbageholdende med at være sammen i en flok, især folk i risikogruppen af kronisk syge og af personer over 65 år. Og dels ser det ud til at påbuddet om at holde 2 meters afstand bliver gældende længe endnu, og for mange tager det glæden ved at gå med i Tusindben, for så bliver det for svært at snakke sammen, og det er en af de vigtige grunde til at gå med.

Derfor har Tusindben besluttet, at de fælles gåture må vente en tid endnu. Det er en tung beslutning, for deltagerne glæder sig til at komme i gang igen.

Til gengæld opfordrer Tusindben de mange trofaste deltagere til at finde gåture selv eller gerne sammen med få andre, så man kan komme ud og få sig rørt, få frisk luft og nyde foråret derude.

På hjemmesiden ”www.tusindben-aabenraa.dk” kan man finde nogle forslag til gåture i skovene omkring Åbenrå. Man kan også benytte Kløverstierne, som er afmærkede ruter med start fra Storetorv. Der er 4 forskellige rutelængder, og folderen om dem kan findes på ”www.aabenraa.dk”

Og så ser Tusindben frem til at det bliver muligt at komme i gang med de fælles ture igen. 

 
Joomla templates by a4joomla